Methodes

Systemisch Werk, EMDR, Regressie, Chakra Healing, en 5 Natuurgerichte Principes

Hoe kan ik je helpen?

Ik werk in mijn praktijk als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut met een breed scala aan behandeltechnieken. Ik praktiseer vanuit de holistische visie. Ik kijk en voel de mensen aan in hun eigen uniekheid.

Ik ben een all-round coach, waardoor ik dus jou volledig en compleet kan helen op meerdere vlakken waar de pijn zich ontwikkelt.

Na een (eerste) sessie zul je al gelijk een vernieuwde manier van leven ontdekken.

Ik ben gecertificeerd in de volgende opleidingen:

EMDR (Type 1 en complex trauma)
Orthomoleculaire Suppletie
HBO Anatomie, Fysiologie en Pathologie (Plato proof)
HBO Systemisch werk (Familie- en Organisatieopstellingen)
Reconnective Healing level I en II
N.E.I. Health Coach

Systemisch werk

Familieopstellingen is een wetenschappelijk onderbouwde therapeutisch methodiek, die mensen op de meest efficiënte manier helpt de kwaliteit van hun eigen leven en al hun relaties te verbeteren.

We hebben allemaal een familie waar we uit afstammen en waarmee we onverbrekelijk mee zijn verbonden. Daardoor zijn er onzichtbare familiebanden aanwezig, waardoor er emotionele verstrikkingen kunnen ontstaan.

Ik werk met familieopstellingen op individuele basis. Vanuit mijn zijn kan ik 4-dimensionaal (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) werken waardoor veel dieper nog verwerkt wordt in het systeem van de cliént en de familie- of relatiedynamieken die er zijn.

"Systemisch werk is een krachtige tool wat Liesbeth door haar ervaring en gave op de juiste wijze toepast. Iedere sessie slaat zij de spijker op z'n kop."

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een bewezen effectieve behandelmethode om schokkende of traumatische ervaringen te verwerken. Dit gebeurt met oog- of handbewegingen of klikjes en piepjes.

Door gebruik van deze technieken wordt opgeslagen (trauma) informatie in de hersenen veranderd naar een andere overtuiging in positiviteit. De sterke negatieve emoties die aan deze herinnering zijn gekoppeld zullen hun kracht verliezen.

Ik heb een eigen methodiek ontwikkeld, en dat is EMDR in relatie tot de chakra's. Dit werkt zeer diep in de psyche maar ook op diverse niveaus in het lichaam.

"Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet om naar Liesbeth toe te gaan. Haar professionaliteit en kennis zorgen dat ik veel sterker ben geworden!"

Regressie therapie

Regressie betekent “achteruit- of teruggaan”. Soms zijn er in het heden situaties waarin je bepaalde emoties, gedrag en functioneren laat zien die sterk afwijken van wat in de volksmond “normaal” of gepast zou zijn. Aanleiding tot regressief gedrag zou een zintuigelijke prikkel kunnen zijn die op zichzelf neutraal is (bijvoorbeeld een beeld, woord, geluid of geur). Deze prikkel noemen we een “trigger”.

Triggers werken onbewust. Deze trigger kan dan een emotionele en gedragsmatige reactie bewerkstelligen van een heftigheid die je niet zou verwachten. Iemand valt dan terug (regressie) in oud gedrag (patronen) en functioneren.

Door contact te maken met de situatie waar de klacht oorspronkelijk is ontstaan, kan een bevrijdend en ruimtegevend herbeleven ontstaan. De herbeleving wordt 4-dimensionaal (mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel niveau) geheeld, waardoor de klachten verdwijnen.

"Dankbaar dat ik mijn diepe verleden heb kunnen helen, en dat ik zonder triggers weer mijzelf kan omarmen."

Chakra Healing

Vanuit mijn holistisch werken, is het belangrijk dat de verschillende chakra’s weer in balans komen zodat de lichamelijke en/of emotionele klachten afnemen en verdwijnen.

Daardoor zal de stroom van levens- en lichaamsenergie weer herstellen, waardoor het gevoel van algemeen welzijn wordt verbeterd.

Je energiesysteem wordt gedeblokkeerd, de chakra’s worden opnieuw in evenwicht gebracht wat de weg weer opent naar een hoger niveau van bewustzijn en gezondheid.

5 natuurgerichte principes

Ik werk op basis van de vijf natuurgerichte principes:

Ga nu aan de slag

Ik sta klaar voor jou en om jouw weg naar verbetering, heling en geluk te begeleiden.